Privacyverklaring generator

Als midden- of kleinbedrijf lever je goederen en/of diensten aan klanten. Hiervoor heb je persoonsgegevens nodig. Wat je met deze gegevens doet, vertel je aan je klant in een privacyverklaring op je website. Hiertoe ben je ook wettelijk verplicht.

De privacyverklaring generator op deze website helpt je aan een basistekst voor deze privacyverklaring die:

  • voldoet aan de nieuwe privacywetgeving die in mei 2018 in werking treedt (de AVG)
  • kort en voor je klanten begrijpelijk is
  • zo goed als mogelijk is toegespitst op jouw bedrijf (je moet hier en daar wel zelf nog wat gegevens toevoegen)

Thema Zakelijk

Op de pagina's voor ondernemers vind je nog veel meer informatie en tips en tricks om persoonsgegevens te beschermen en de cybersecurity van je bedrijf te vergroten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens en de wet Meldplicht datalekken op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens*. Hier vind je onder andere de richtsnoeren van de Autoriteit Persoonsgegevens* voor het verwerken van persoonsgegevens, informatie over de meldingsplicht voor het verwerken van persoonsgegevens* en alles over de meldplicht datalekken*.

*Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

bron: www.frankwatching.com

 

Cookies: een veelbesproken begrip in de online wereld van gebruikers, developers, website-eigenaren en online marketeers. Maar niet alleen de online wereld heeft er zijn mening over gevormd. De Europese Commissie wil dat internetgebruikers in hun browserinstellingen kunnen bepalen of zij privacygevoelige tracking-cookies accepteren of weigeren. Welke impact heeft de wijziging van de Nederlandse cookiewet op online marketing en development?

Wat zijn cookies en hoe worden ze gebruikt?

De afdelingen online marketing en development verschillen volledig van elkaar en toch moeten ze (vaak) samenwerken. Wat is hun opinie over de cookiewet en de mogelijke verandering daarin? En, hoe gaan zij om met de cookies? Wat zijn de voor- en nadelen?

Allereerst wat achtergrondinformatie over de verschillende cookies waar development en online marketing veel gebruik van maken.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn momenteel nodig om een website te laten werken. Een voorbeeld van een functionele cookie is het opslaan van de producten die de bezoeker in het winkelmandje plaatst. Ook als je ‘ingelogd blijven’ aanvinkt bij het inloggen, worden cookies geplaatst. Bij een later bezoek word je dan automatisch ingelogd, wat voor veel gebruikers erg prettig werkt. Deze voorbeelden vallen in de categorie functionele cookies. Voor het plaatsen van functionele cookies hoef je volgens de wet geen toestemming aan de bezoeker te vragen.

Voor het plaatsen van functionele cookies hoef je geen toestemming te vragen.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Door middel van deze cookies krijgen eigenaren van websites inzicht in het gebruik van hun website. De privacy van de bezoeker blijft met deze analytische cookies gewaarborgd. Met deze data kunnen websites geoptimaliseerd worden, waardoor je de gebruikerservaring voor bezoekers kunt verbeteren.

Voor analytische cookies die worden gebruikt om het verkeer op een website te analyseren, hoef je geen toestemming aan de bezoeker te vragen. Hierover moeten bezoekers wel geïnformeerd worden in een cookie- of privacyverklaring.

Over analytische cookies moet je bezoekers informeren.

Tracking-cookies

Tracking-cookies, ook wel marketingcookies, zijn cookies die binnen een domein of over verschillende domeinen gebruikt worden om surfgedrag van de bezoekers vast te leggen. Hiermee kunnen uiteindelijk gerichte aanbiedingen gedaan worden. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de remarketingcampagnes van Google AdWords. Niet alleen Google AdWords maakt gebruik van tracking-cookies, ook socialmedia-accounts, nieuwsbrieven en partnersites maken gebruik van deze cookies. Voor het bijhouden van persoonsgerichte gegevens is toestemming vereist. Nadat een gebruiker geaccepteerd heeft dat cookies worden bijgehouden, mogen deze cookies worden geplaatst.

Voor tracking-cookies moet je toestemming vragen.

Wat gaat er veranderen aan de Nederlands cookiewet?

De huidige Nederlandse cookiewet zal mogelijk op 25 mei 2018 plaatsmaken voor de Europese cookiewet. Het doel van de wijziging? Het vertrouwen in, en de veiligheid van digitale diensten verhogen. Met die doelstelling heeft de Europese Unie eerder al de Wet Persoonsgegevens ingevoerd. In 2018 wordt mogelijk ook de Europese cookiewet, ook wel de e-privacyverordening, ingevoerd.

Voor invoer van de e-privacyverordening heeft de EU onderzoek gedaan naar de meningen van burgers. Belangrijke conclusies uit dit onderzoek waren:

  • 78 procent vindt het zeer belangrijk dat persoonlijke informatie op hun computer, smartphone of tablet alleen kan worden opgevraagd na hun toestemming
  • 89 procent is het eens met de voorgestelde optie dat de standaardinstellingen van hun browser het uitwisselen van informatie moet tegengaan.

Wij vragen ons af of ook zij weten wat de gevolgen zijn.

De Europese commissie wil dat internetgebruikers in hun browserinstellingen bepalen of zij privacygevoelige tracking-cookies accepteren of weigeren. Momenteel is het zo dat dit per website los gevraagd wordt. Internetgebruikers moeten cookies wel accepteren, anders verschijnt in veel gevallen een niet-werkende website. In de e-privacyverordening zal het plaatsen van cookies alleen zijn toegestaan als:

  • er alleen gewerkt wordt met functionele cookies
  • analytische cookies worden toegepast puur voor eigen gebruik en niet met derden worden gedeeld. Voor Google Analytics moet er aan de volgende voorwaarden (pdf) worden voldaan om hier van gebruik te kunnen blijven maken
  • de internetgebruiker toestemming heeft gegeven in de browserinstellingen

Maak je gebruik van een cookiewall? Dan voldoe je vanaf de invoering van de Europese cookiewet niet meer aan de privacyvoorwaarden van de EU. De volledige toegang tot een website is volgens de EU essentieel voor internetgebruikers om (digitaal) te communiceren.

cookiemelding Frankwatchinghttps://media.frankwatching.com/app/uploads/2017/05/cookiemelding-Frankwatching-295x151.jpg 295w, https://media.frankwatching.com/app/uploads/2017/05/cookiemelding-Frankwatching-768x394.jpg 768w, https://media.frankwatching.com/app/uploads/2017/05/cookiemelding-Frankwatching-183x94.jpg 183w, https://media.frankwatching.com/app/uploads/2017/05/cookiemelding-Frankwatching-214x110.jpg 214w" sizes="(max-width: 770px) 100vw, 770px">

De wijziging voor developers

Zo op eerste gezicht heeft de aanpassing van de cookiewet in 2018 geen of weinig impact op development. Het is in de nieuwe cookiewet nog steeds mogelijk om gebruik te maken van functionele cookies. De gevulde winkelwagentjes zullen nog steeds worden onthouden. Het gaat met name om de analytische en tracking-cookies waar de wijzigingen voor gelden.

Vanuit een development-perspectief is het van belang een zo gebruiksvriendelijk mogelijke website te realiseren en te optimaliseren. Hierbij werken developers nauw samen met online marketing en gebruiken ze de analytische cookies. Veel organisaties gebruiken hierbij Google Analytics als instrument.

Veranderingen in het gebruik van Google Analytics

Om Google Analytics te mogen blijven gebruiken, is het van belang om aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zoals onder andere een bewerkingsovereenkomst met Google Analytics af te sluiten. Ook is het van belang om het IP-adres anoniem te maken en het delen van statistieken met Google uit te zetten. Analytische cookies werken ook met een unieke code waaraan een bezoeker te herkennen is.

Gebruikers via de browser wel of geen toestemming te laten geven voor het plaatsen van cookie, is vanuit development gezien erg fijn. Developers hoeven dan alleen nog maar te kijken naar wat de gebruiker heeft ingesteld in zijn of haar browser. Het weergeven van meldingen is dan niet meer nodig. Gebruikers hoeven ook niet meer per website akkoord te gaan met specifieke functionaliteiten. Dat komt dan bij de ontwikkelaar van de browser te liggen. Dat scheelt behoorlijk tijdens het ontwikkelen van een website of webshop.

De wijziging voor online marketeers

Als je jouw klant wil ‘bespioneren’, moet je voldoen aan veel eisen. Voor online marketeers heeft de wetswijziging veel invloed. De eindgebruiker gaat in de toekomst beslissen of jij gebruik kunt maken van tracking-cookies. Als een eindgebruiker beslist om de tracking-cookies te accepteren, kan de online marketeer gewoon zijn ding doen. Als een eindgebruiker beslist om de tracking-cookies niet te accepteren, dan mogen deze tracking-cookies dus niet geplaatst worden op het apparaat van de gebruiker. Aan de online marketeer de taak om deze eindgebruiker te gaan ‘verleiden’ om alsnog de tracking-cookies toe te staan.

Een mogelijkheid is om op de website een melding te geven dat tracking-cookies uit staan, en de eindgebruikers te vragen ze alsnog aan te zetten. Afhankelijk van de mogelijkheden die de browsers zullen bieden, kunnen specifieke websites toestemming krijgen tot het plaatsen van cookies. Het kan ook zijn dat browsers deze functionaliteit niet bieden, wat zou betekenen dat alle website wel of geen toestemming hebben voor het plaatsen van tracking-cookies.

Voor online marketeers is het belangrijk dat bezoekers de tracking-cookies accepteren. Met de tracking-cookies kun je namelijk ook heel veel bereiken! Zonder cookies wordt het erg lastig om bijvoorbeeld remarketing toe te passen. Het is toch fantastisch dat Google het mogelijk maakt om de klant te achtervolgen met zijn droomschoenen? Dan wordt de koop toch iets gemakkelijker en ben jij een conversie rijker. 

Zo zit het dus

Als de e-privacyverordering  per 25 mei 2018 ingevoerd wordt, hoeven internetgebruikers niet meer op elke website cookies te accepteren. Voorheen werd een eindgebruiker geforceerd om cookies te accepteren, aangezien ze anders een slecht werkende website voor zich kregen. Met de invoering van de e-privacyverordering  hoeven zij deze cookie-instellingen slechts  één keer aan te geven bij hun browserinstellingen. Dit betekent dus ook dat een website altijd op zo’n manier getoond moet worden zoals hij hoort te zijn, ook al heeft de bezoeker de cookies niet geaccepteerd. Met een slecht werkende website valt op dat moment niet meer weg te komen.

Als gebruiker van het internet denk je nu misschien: mooi! Uitzetten die cookies. Helaas liggen er toch wat bedreigingen op de loer. Als de tracking-cookies niet gebruikt mogen worden door bedrijven als Nu.nl, zal het gratis internetten in gevaar komen. Als jij op zoek gaat naar een nieuwe bank van Wehkamp, zal deze bank jou zeer waarschijnlijk achtervolgen op een website als Nu.nl. De advertentieruimte die websites als Nu.nl aanbieden zijn dé bron van inkomsten voor veel vergelijkbare sites. De oorzaak-gevolgrelatie is sterk aanwezig. Als organisaties als Nu.nl (in dit voorbeeld) geen advertentieruimte meer beschikbaar kunnen stellen voor Wehkamp, lopen ze inkomsten mis. Een logisch gevolg is dat je moet gaan betalen voor nieuws.

De wijziging heeft invloed op campagnes

De e-privacyverordering heeft invloed op analytische cookies in combinatie met derde partijen en tracking-cookies. Voor de afdeling development heeft de e-privacyverordering minder impact en is het eerder een verbetering. Om gebruik te kunnen blijven maken van Google Analytics, zal het account aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Voor de afdeling online marketing heeft de invoering van de e-privacyverordering  een grotere invloed, namelijk standaard geen gebruik meer kunnen maken van de tracking-cookies. Deze wijziging heeft veel invloed op online-marketingcampagnes en kan het ‘gratis’ internet in gevaar brengen

 

Heeft u te maken met een fraudeur die namens uw bedrijf aan- en verkopen doet, kredieten opvraagt, zaken regelt bij de Kamer van Koophandel of zich op social media voor doet als uw bedrijf. Dan bent u slachtoffer van zakelijke identiteitsfraude, de snelst groeiende fraudesoort in het bedrijfsleven. Hoe kunt u dit voorkomen en zich tegen valse facturen wapenen?

Bij zakelijke identiteitsfraude handelen fraudeurs in naam van uw bedrijf. Dit kan plaatsvinden met bedrijfsinformatie die van internet is verkregen. Maar ook via het lekken of stelen van vertrouwelijke papieren documenten.

Tips om zakelijke identiteitsfraude te voorkomen

Bescherm uw bedrijf tegen zakelijke identiteitsfraude. De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen:

  • Ga zorgvuldig om met bedrijfs- en persoonsgegevens;
  • Wees alert en informeer uw personeel over frauderisico’s;
  • Stel een streng ICT-beleid op met duidelijke procedures en controles;
  • Bewaar vertrouwelijke documenten op een veilige plek en laat ze ook niet rondslingeren in prullenbakken of overlegruimten;
  • Vernietig oude documenten met een goede papiervernietiger;
  • Controleer de identiteit van uw klanten en uw personeel goed.

Als iemand zich op social media voordoet als uw bedrijf kunt u dat rapporteren. De social mediaplatforms (FacebookTwitterInstagramLinkedin) hebben hiervoor een speciale pagina op hun website.

Heeft u te maken met factuurfraude?

U krijgt een factuur uit naam van uw vaste leverancier. Een fraudeur heeft de originele factuur onderschept en alleen het rekeningnummer gewijzigd. Niets vermoedend betaalt u deze nepfactuur. Het geld gaat niet naar uw leverancier maar komt op de rekening van de fraudeur. Dan heeft u te maken met een veel voorkomende vorm van zakelijke identiteitsfraude, factuurfraude.

Een valse factuur heeft verschillende vormen:

  • Vervalsing van een echte factuur (nepfactuur). Hierbij wordt bijvoorbeeld het bankrekeningnummer veranderd in dat van de fraudeur.
  • Een spookfactuur, dit is een factuur waar geen prestatie tegenover staat.

Belangrijkste tips om u te wapenen tegen factuurfraude:

  • Vergelijk het rekeningnummer op de factuur met uw eigen administratie;
  • Zorg voor een goed inkoopbeleid, werk met inkoopnummers en ordernummers;
  • Controleer de betaling door de opdrachtgever te bellen;
  • Wees oplettend op zogenaamde urgente betalingen waardoor afgeweken moet worden van normale procedures.

Weten met wie u zaken doet

Bij de Kamer van Koophandel kunt u 24/7 controleren met wie u zaken doet. Alle bedrijven, ondernemingen en rechtsvormen staan in ons Handelsregister. Dit is in Nederland ingericht om de rechtsgeldigheid in het economisch verkeer te waarborgen. U kunt via de zoekfunctie eenvoudig informatie opvragen over bedrijven. Via de website krijgt u ook toegang tot buitenlandse handelsregisters.

Zaken doen met de Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel is een geregistreerde merknaam. Heeft u van ons een factuur ontvangen en wilt u weten of deze klopt, voer dan hier een controle uit.

Onderneem actie bij zakelijke identiteitsfraude

Heeft u als bedrijf te maken met identiteitsfraude? Dit is strafbaar. Doe aangifte bij de politie. Maak er ook melding van bij de Fraudehelpdesk.

BRON: KvK

 
Intel komt met een Computer stick

Intel komt met een stick op de markt die je zo in een tv of monitor kunt prikken, en waardoor deze als volledige pc werkt. Ideaal bv voor oude tv's die geen internet hebben

U maakt er dan een smart tv van. Wat ook kan is misschien wel interessant voor kleine ondernemers bv een complete slide show ovan u producten laten lopen, of bv een aangepast menu kaart aan de muur

bekijk deze demo om er meer over te zien en te weten te komen.

Als zzpér aan de gang en goede gratis software nodig ?

als ZZP er aan de gang, neem dan de gratis software van Gekko voor je uren en km registratie ook kun je er in factureren.

De naam is wat vreemd maar de tools zijn super ook vanaf je smartphone

Ook hebben zij diverse apps voor op je smartphone  zodat je ook onderweg je uren , km en facturen kan bijhouden

Klik hier en test het gratis uit